kabaktatlisi.gen.tr
Kabak Tatlısı

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar











Fırında Bal Kabağı Tatlısı

Fırında bal kabağı tatlısı hazırlamak kabağı soymanın dışında oldukça basit bir tatlı tarifidir. İşin en zor kısmı ise kabağı soyma kısmıdır. Bu nedenle ben hep soyulmuş kabak almayı tercih ediyorum. Çünkü soyulmuş kabak ile tatlı yapmak zahmetsiz ve çok kolay bir iştir. Kabak tatlısı yapmanın değişik yöntemleri vardır. Kimi tencerede haşlarken kimi fırında pişirir. Birde Hataylıların tarifi var ki iki günde ancak yapılıyor. Bir önceki gün kireCe yatırıp uzun süre bekletiyorlar. Tadı güzel oluyor ama ben işin kolay kısmına kaçıyorum. Şimdi sizlere fırında bal kabağı tatlısı tarifini anlatmaya başlayalım.

Bal kabağı Tatlısının Malzemeleri
  • 2 kilo bal kabağı (Soyulmuş hali ile iki kilo olacak)
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • Dövülmüş ceviz içi veya Hindistan cevizi
  • İsteğe göre tahin

Fırında Bal Kabağı Tatlısının Tarifi

Bal kabaklarınızı iyice yıkadıktan sonra küçük kare şeklinde bıçakla keserek tencerenin içerisine doldurun. Üzerine 2,5 su bardağı toz şeker ilave ederek tencerenin kapağını kapatın ve bir iki saat dinlendirin. Şayet bir gece bekletirseniz daha iyi olacaktır. Çünkü kabak şekeri ne kadar çok içine çekerse o kadar iyi olmaktadır.

Fırında Bal Kabağı Tatlısı

Hatta kabakları bir diş çöpüyle birkaç yerinden delebilirsiniz. İlave ettiğiniz şeker miktarını kendi damak zevkinize göre azaltıp artırabilirsiniz. Bana göre 2,5 bardak tam geliyor. Şeker eridikten sonra pişirmeye başlayabilirsiniz.

Önce tencerenin altını yüksek ateşte açın ve kaynamasını sağlayın. Kaynadıktan sonra ateşi biraz kısın ve kısık ateşte 10-15 dakika pişirerek kabakların hafif pişmesini sağlayın. Kabakların yumuşamamasına özen gösterin. Çünkü ikinci olarak fırında pişecekler. Ardından kabakları tencereden çıkararak fırın tepsisine dizin. Önceden fırının derecesini 200 dereceye ayarladıktan sonra ısı yükselince tepsiyi fırına verin. Kabağın fırınlanması, şerbetin özleşmesi ve daha iyi emilmesi için güzel oluyor. Fırında bal kabağı tatlısını 10-15 dakika pişirdikten sonra üzerinin hafif kızardığını göreceksiniz. Bu kıvamdayken kabağınız pişmiş demektir. Fırından çıkararak bir süre oda sıcaklığında bekleterek ısısını atmasını sağlayın. Kabağınız soğuduktan sonra bir süre buzdolabında bekletin ve servis edeceğiniz zaman üzerine ceviz veya Hindistan cevizi ilave ederek servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak kabağın üzerine tahin de gezdirebilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 26.02.2015 08:06:27

Fırında Bal Kabağı Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Fırında Bal Kabağı Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabak Tatlısı

Bal Kabak Tatlısı, ilk duyulduğunda insanlara farklı gelen bu lezzet, tüketildikten sonra vazgeçilmeyen tatlılar arasında yer almaktadır. Özellikle diğer tatlılardan pek hoşnut kalmayan kişiler için de önerilen tatlılar arasında y...

Kirece Yatırılmış Kabak Tatlısı

Kirece Yatırılmış Kabak Tatlısı, Kirece yatırılmış kabak tatlısı Akdeniz bölgesine, özellikle de Hatay Antakya yöresine ait, oldukça lezzetli bir tatlı çeşididir. Normal kabak tatlısından farkı dışının çıtır çıtır oluşudur. Bizl...

Kabak Tatlısı Tahinli

Kabak Tatlısı Tahinli, Şüphesiz herkesin beğeni ile yediği, hayatında vazgeçilemez olan tatlılardan biri bal kabak tatlısıdır. Yazın gelişi ile hafif tatlı arzulayanların da en başta tercih ettikleri tatlı Kabak Tatlısı Tahinlidir...

Hatay Usulü Kabak Tatlısı

Hatay Usulü Kabak Tatlısı, Hatay usulü kabak tatlısının tarifi diğer kabak tatlısı yapımına göre çok daha farklıdır. Bu tatlıyı yapmak için sönmemiş kireç içine yatırılan hazırlanan ve oldukça ustalık gerektiren bir tatlı türüdür....

Kireçte Kabak Tatlısı

Kireçte kabak tatlısı, kireçte kabak tatlısı Antakya yöresine ait bir tatlıdır. Kireçte kabak tatlısının özelliği adından da belli olduğu gibi kireçle yapılmasıdır. Kireç kabağın dışını kıtır kıtır yapar ve kabağa ayrı bir lezzet...

Kabak Tatlısı Pastası

Kabak tatlısı pastası nefis bir lezzete sahip olan, pratik ve şık bir pasta olarak karşımıza çıkmaktadır. Evde pratik bir şekilde hazırlayabilecek olmanız sayesinde çocuklarınıza leziz bir pasta hazırlama olanağına sahip olabilirs...

Fırında Tahinli Kabak Tatlısı

Fırında tahinli kabak tatlısı, Özellikle hafif tatlı severlerin lezzetli bir tatlı ye isteklerini çok güzel lezzetler ile telafi etmelerine yardımcı bir tatlı çeşididir. Bal kabağından yapılan ve tahinle tatlandırılan bu tatlı far...

Pötibörlü Kestaneli Kabak Tatlısı

Pötibörlü Kestaneli Kabak Tatlısı bayanların en çok tercih ettikleri tatlı türleri arasında yer almakla birlikte yapımı oldukça zor olduğundan dolayı sıklıkla yapılan tatlılar arasında yer almıyor. Ancak lezzeti ile hem ailelerine...

Portakallı Kabak Tatlısı

Portakallı Kabak Tatlısı, Meyve Tatlılarının esas gereci olan meyvenin dışında şeker başta olmak üzere süt, kaymak, fındık, badem, badem ezmesi, Antep fıstığı, ceviz, pekmez, tahin, portakal kabuğu rendesi, krema, kremşanti, dondu...

Kabak Tatlısı Oktay Usta

Kabak Tatlısı Oktay Usta en kolay ve güzel bir şekilde kabak tatlısı yapmanıza olanak sağlayan tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Gönül rahatlığı ile deneyebileceğiniz bu tarif sayesinde hem ailenize hem de misafirlerinize rahat...















Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Kabak Tatlısı, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017