kabaktatlisi.gen.tr
Kabak Tatlısı

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar











Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır

Kabak tatlısı nasıl yapılır? Kabak tatlısı oldukça lezzetli ve bir o kadarda kalorisi yüksek olan bir tatlı türüdür. Kabak tatlısı bol miktarda şeker ile yapıldığından kalorisi yüksek olan kabağa bir de şekerin kalorisi eklenince doğal olarak kalorisi oldukça üst seviyelere çıkıyor. Birde kabak tatlısını tahin ve ceviz ekleyerek tüketiyorsanız bu tam bir kalori bombardımanı demektir. Neyse, kabağın kalorisini diyet yapanlar düşünsün diyerek biz tarifine geçelim. Kabak tatlısı nasıl yapılır diye Google'ye yazarsanız değişik tarifler bulursunuz. Ben tencerede yapılış tarifini vereceğim.

Kabak Tatlısının Malzemeleri
  • İki kilo kabak
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Çeyrek limonun sıkılmış suyu
  • İnce çekilmiş ceviz
  • İsteğe bağlı olarak tahin

Kabak Tatlısının Tarifi

Kabak yapmayı planladığınız günden bir önceki akşam kabakları şekere yatırmanız gerekmektedir. Akşam ilk olarak kabakları soyuyoruz. Kabak soymak çok zor ve zahmetli bir iştir. Çünkü kabağın kabukları kalın olduğu için soyulması da o kadar zor olmaktadır. Önce kabağı karpuz dilimleri şeklinde dilimlerseniz daha kolay soyarsınız. Soyduğunuz kabakları küçük kare şeklinde keserek bir geniş kap içerisinde yıkayın.

Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır

Yıkamış olduğunuz kabakları bir tencereye koyarak üzerine şekeri serpin ve limonu sıkarak sabaha kadar beklemeye alın. Ne kadar çok bekletirseniz şekeri daha fazla emeceğinden kabağın tadı daha güzel olacaktır. Zamanınız fazla yoksa şekere yatırmadan da yapabilirsiniz ama aynı sonucu alamazsınız.

Ertesi gün şekeri erimiş ve kabağa emilmiş halde bulacaksınız. Kabak tatlısını pişirmek için ocağa koyarak yüksek ateşte kaynatın. Kaynama başladıktan sonra ocağın altını kısın ve kısık ateşte pişirmeye devam edin. Dikkat edin kabakları yakmayın. Ortalama 20-25 dakika içerisinde kabak tatlınız pişmektedir. Şeker oranını kendi damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz. Az tatlı seviyorsanız biraz daha azaltırken daha fazla tatlı seviyorsanız şeker oranını artırabilirsiniz. Şekeri az koyduysanız ve kabak pişmeden yanmaya başlıyorsa tencereye birkaç kaşık su ilave edebilirsiniz. Kabak tatlınız piştikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabına koyun ve iki saat buzdolabında beklettikten sonra üzerine dilerseniz tahin ve çekilmiş ceviz ekleyerek servis edebilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 26.02.2015 08:03:51

Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabak Tatlısı

Bal Kabak Tatlısı, ilk duyulduğunda insanlara farklı gelen bu lezzet, tüketildikten sonra vazgeçilmeyen tatlılar arasında yer almaktadır. Özellikle diğer tatlılardan pek hoşnut kalmayan kişiler için de önerilen tatlılar arasında y...

Kirece Yatırılmış Kabak Tatlısı

Kirece Yatırılmış Kabak Tatlısı, Kirece yatırılmış kabak tatlısı Akdeniz bölgesine, özellikle de Hatay Antakya yöresine ait, oldukça lezzetli bir tatlı çeşididir. Normal kabak tatlısından farkı dışının çıtır çıtır oluşudur. Bizl...

Kabak Tatlısı Tahinli

Kabak Tatlısı Tahinli, Şüphesiz herkesin beğeni ile yediği, hayatında vazgeçilemez olan tatlılardan biri bal kabak tatlısıdır. Yazın gelişi ile hafif tatlı arzulayanların da en başta tercih ettikleri tatlı Kabak Tatlısı Tahinlidir...

Hatay Usulü Kabak Tatlısı

Hatay Usulü Kabak Tatlısı, Hatay usulü kabak tatlısının tarifi diğer kabak tatlısı yapımına göre çok daha farklıdır. Bu tatlıyı yapmak için sönmemiş kireç içine yatırılan hazırlanan ve oldukça ustalık gerektiren bir tatlı türüdür....

Kireçte Kabak Tatlısı

Kireçte kabak tatlısı, kireçte kabak tatlısı Antakya yöresine ait bir tatlıdır. Kireçte kabak tatlısının özelliği adından da belli olduğu gibi kireçle yapılmasıdır. Kireç kabağın dışını kıtır kıtır yapar ve kabağa ayrı bir lezzet...

Kabak Tatlısı Pastası

Kabak tatlısı pastası nefis bir lezzete sahip olan, pratik ve şık bir pasta olarak karşımıza çıkmaktadır. Evde pratik bir şekilde hazırlayabilecek olmanız sayesinde çocuklarınıza leziz bir pasta hazırlama olanağına sahip olabilirs...

Fırında Tahinli Kabak Tatlısı

Fırında tahinli kabak tatlısı, Özellikle hafif tatlı severlerin lezzetli bir tatlı ye isteklerini çok güzel lezzetler ile telafi etmelerine yardımcı bir tatlı çeşididir. Bal kabağından yapılan ve tahinle tatlandırılan bu tatlı far...

Pötibörlü Kestaneli Kabak Tatlısı

Pötibörlü Kestaneli Kabak Tatlısı bayanların en çok tercih ettikleri tatlı türleri arasında yer almakla birlikte yapımı oldukça zor olduğundan dolayı sıklıkla yapılan tatlılar arasında yer almıyor. Ancak lezzeti ile hem ailelerine...

Portakallı Kabak Tatlısı

Portakallı Kabak Tatlısı, Meyve Tatlılarının esas gereci olan meyvenin dışında şeker başta olmak üzere süt, kaymak, fındık, badem, badem ezmesi, Antep fıstığı, ceviz, pekmez, tahin, portakal kabuğu rendesi, krema, kremşanti, dondu...

Kabak Tatlısı Oktay Usta

Kabak Tatlısı Oktay Usta en kolay ve güzel bir şekilde kabak tatlısı yapmanıza olanak sağlayan tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Gönül rahatlığı ile deneyebileceğiniz bu tarif sayesinde hem ailenize hem de misafirlerinize rahat...















Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Kabak Tatlısı, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017