kabaktatlisi.gen.tr
Kabak Tatlısı

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar











Adana Kabak Tatlısı

Adana Kabak Tatlısı, Adana usulü kabak tatlısını daha önce denediniz mi? Adana usulü kabak tatlısı gerçekten mükemmel ve olağanüstü bir tatlıdır. Bugüne kadar hiç denemediyseniz eminim bugünden sonra deneyeceksiniz. Yaz aylarının vazgeçilmez tatlısı olan kabak tatlısına yeni bir boyut kazandırmış olacaktır. Bu tatlıyı diğer tatlılardan ayıran en önemli özellik kireçte bekletilmesidir. Kireçte bekletilmesine rağmen dışı kıtır kıtır içi yumuşacık bir tatlı elde edecesiniz. Hamur işi tatlılarına göre daha afif ve doğal olan bu tatlıyı tatlı krizlerinde ve diyet yaparken de tüketmeniz faydalı olacaktır. Diğer tatlılar gibi mide de baskı ve ağırlık yapmayacağı için denemenizi tavsiye ederim. Eminim denedikten sonra vazgeçemeyecek ve ikramlarınızda yerini Adana Kabak Tatlısına da yer vereceksiniz. 

Adana Kabak Tatlısı Malzemeler 
  • 2.5 kilo bal kabağı
Kireçli Su İçin 
  • Bir kase sönmemiş kireç 
  • 4 litre su
Şerbeti İçin 
  • 6 su bardağı şeker
  • 7 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Adana Kabak Tatlısı Hazırlanışı 

Adana Kabak Tatlısı, Öncelikle derin bir tencere de bir kase kireci bir gün önceden 4 litrelik suda bekletiyoruz. Derin ve geniş olmalı ki suyu alırken dibine çöken kireci hareketlendirip dağıtmayalım. Suyun berraklaşması için bir gün beklemesi daha iyidir. Bu arada kireç çözülür ve dibe çöker. Bal kabaklarının kalın olan kabuklarını soyup temizleyin ve karpuz dilimler gibi dilimleyin. Bu arada bir gün bekleyen kireçli suyun kireci dibe çöker ve üzerinde ince bir kaymak oluşur.
Adana Kabak Tatlısı

Kireç kaymağı dediğimiz kısımı suyu dağıtıp kireci bulandırmadan almanız lazım. Aldıktan sonra başka bir kaba boşaltın. Kirecin kaymağını alırken tencereyi sallamayın ya da eğmeyin. Yoksa kireç dağılır ve su bulanık olur. Bu durumda tekrar berraklaşmasını beklememiz gerekir.

Daha sonra Suyu eklediğimiz kaba bal kabaklarını diziyoruz. Kabakları tam olarak suyun içine yatırmanız lazım yoksa istediğimiz sonucu elde edemeyiz. Suyun bal kabağının üzerini kapatması lazım bunun için üzerine bir ağırlık kullanabilirsiniz. 18 saat bal kabaklarını suyun içinde bekletin. Dış yüzeylerinin sertleşmesi için bu süre önemli bir çok kişi iki günde bekletebilir. Daha sert olması için ama bence 18 saat yeterlidir. Daha sonra normal su ile 5-6 kez yıkayın. iyice yıkadıktan sonra bir saat normal su da bekletin. Daha sonra kürdan yardımı ile bal kabakları bir iki yerden delin.

Adana Kabak Tatlısı Şerbeti, Tencereye 6 su bardağı şekeri ve 7 su bardağı suyu alıp kaynatın. 5 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatın. Ilık olması bal kabaklarının çıtır olması için çok önemli olduğu için ılık olması için bekleyin. Daha sonra bal kabaklarını içine atın. Şerbetin bal kabaklarının üzerine geçmesi lazım. Geçmiyorsa bal kabaklarını inceltin. Tencereyi ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın. Çok kısık ateşte iki ya da iki buçuk saat pişirin. Piştikten sonra çok şeffaf ve saydam bir görüntü kazanacaktır. Ocağı kapatmadan limon tuzunu ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra bal kabaklarını şerbetten alın ve cam bir kavanoza alın. Servis ederken de dilimlemeyi unutmayın. Ayrıca üzerine tahin gezdirmeniz ve ceviz dökmeniz de bambaşka bir lezzet katacaktır. Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 19.08.2016 15:46:25

Adana Kabak Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Adana Kabak Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabak Tatlısı

Bal Kabak Tatlısı, ilk duyulduğunda insanlara farklı gelen bu lezzet, tüketildikten sonra vazgeçilmeyen tatlılar arasında yer almaktadır. Özellikle diğer tatlılardan pek hoşnut kalmayan kişiler için de önerilen tatlılar arasında y...

Kirece Yatırılmış Kabak Tatlısı

Kirece Yatırılmış Kabak Tatlısı, Kirece yatırılmış kabak tatlısı Akdeniz bölgesine, özellikle de Hatay Antakya yöresine ait, oldukça lezzetli bir tatlı çeşididir. Normal kabak tatlısından farkı dışının çıtır çıtır oluşudur. Bizl...

Kabak Tatlısı Tahinli

Kabak Tatlısı Tahinli, Şüphesiz herkesin beğeni ile yediği, hayatında vazgeçilemez olan tatlılardan biri bal kabak tatlısıdır. Yazın gelişi ile hafif tatlı arzulayanların da en başta tercih ettikleri tatlı Kabak Tatlısı Tahinlidir...

Hatay Usulü Kabak Tatlısı

Hatay Usulü Kabak Tatlısı, Hatay usulü kabak tatlısının tarifi diğer kabak tatlısı yapımına göre çok daha farklıdır. Bu tatlıyı yapmak için sönmemiş kireç içine yatırılan hazırlanan ve oldukça ustalık gerektiren bir tatlı türüdür....

Kireçte Kabak Tatlısı

Kireçte kabak tatlısı, kireçte kabak tatlısı Antakya yöresine ait bir tatlıdır. Kireçte kabak tatlısının özelliği adından da belli olduğu gibi kireçle yapılmasıdır. Kireç kabağın dışını kıtır kıtır yapar ve kabağa ayrı bir lezzet...

Kabak Tatlısı Pastası

Kabak tatlısı pastası nefis bir lezzete sahip olan, pratik ve şık bir pasta olarak karşımıza çıkmaktadır. Evde pratik bir şekilde hazırlayabilecek olmanız sayesinde çocuklarınıza leziz bir pasta hazırlama olanağına sahip olabilirs...

Fırında Tahinli Kabak Tatlısı

Fırında tahinli kabak tatlısı, Özellikle hafif tatlı severlerin lezzetli bir tatlı ye isteklerini çok güzel lezzetler ile telafi etmelerine yardımcı bir tatlı çeşididir. Bal kabağından yapılan ve tahinle tatlandırılan bu tatlı far...

Pötibörlü Kestaneli Kabak Tatlısı

Pötibörlü Kestaneli Kabak Tatlısı bayanların en çok tercih ettikleri tatlı türleri arasında yer almakla birlikte yapımı oldukça zor olduğundan dolayı sıklıkla yapılan tatlılar arasında yer almıyor. Ancak lezzeti ile hem ailelerine...

Portakallı Kabak Tatlısı

Portakallı Kabak Tatlısı, Meyve Tatlılarının esas gereci olan meyvenin dışında şeker başta olmak üzere süt, kaymak, fındık, badem, badem ezmesi, Antep fıstığı, ceviz, pekmez, tahin, portakal kabuğu rendesi, krema, kremşanti, dondu...

Kabak Tatlısı Oktay Usta

Kabak Tatlısı Oktay Usta en kolay ve güzel bir şekilde kabak tatlısı yapmanıza olanak sağlayan tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Gönül rahatlığı ile deneyebileceğiniz bu tarif sayesinde hem ailenize hem de misafirlerinize rahat...















Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Kabak Tatlısı, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017