kabaktatlisi.gen.tr
Kabak Tatlısı

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar











Kireç Kaymaklı Kabak Tatlısı

Kireç kaymaklı kabak tatlısı yapmak hiçte kolay bir iç değildir. Hem uzun süren meşakkatli bir iş hem de kıvamını tutturmak oldukça zordur. Dışı çıtır çıtır içi ise lokum gibi nefis kabak tatlısını yapmak beceri ve maharet istemektedir. Yapımı zor olmakla birlikte tadı oldukça lezzetlidir. Genellikle Antakya yöremizde yapılan ve yapımı iki gün süren kireçte kabak tatlısının tarifine geçelim.

Kireçte Kabak Tatlısının Malzemeleri

  • 2,5 kilo bal kabağı (Soyulmuş haliyle 2,5 kilo olacak)
  • 300 gram sönmemiş kireç
  • 5 litre su
  • 6 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Kireçte Kabak Tatlısının Tarifi

İlk olarak sönmemiş kireci bir gün önceden dört litrelik suyun içerisine koyalım. Sönmemiş kirecin taze olmasına dikkat edin. Kireci koyacağınız kabın derin ve geniş olmasına dikkat edin ki kaymağı alırken suyu bulandırmayın. Kirecin üzerine suyu eklediğinizde kireç çözülmeye başlayacaktır. Bir gece kireci suda bekletin. Sabah kalktığınızda kirecin tabana çöktüğünü ve yüzeye kaymağın biriktiğini göreceksiniz. Suyu bulandırmadan bir kepçe ile kireç kaymağını alın ve başka bir kaba koyun.

Kabağınızı karpuz dilimi şeklinde soyarak bu hazırlamış olduğunuz kireç kaymağının içerisine batırın.

Kireç Kaymaklı Kabak Tatlısı

Kabaklar tam batmazsa üzerine bir ağırlık koyarak tamamen kaymağın içerisine gömülmesini sağlayabilirsiniz. Kabak 18 saat kireç kaymağında kalacaktır. Tam kıvamını 18 saatte alıyor. Fakat dışı daha sert olsun isterseniz iki gün de bekletebilirsiniz. 18 saat dolduktan sonra artık kabakları çıkararak kireç kaymaklı kabak tatlısının yapımına geçebilirsiniz. Kabakları en az 5-6 defa bol su ile yıkadıktan sonra bir kap içerisine su doldurarak kabakları suya atın ve bir saat bekletin. Bir saat sonra sudan çıkararak son bir defa daha yıkadıktan sonra bir kürdan ile birkaç yerinden delin. Bir tencerenin içerisine 6 su bardağı toz şeker ve 6 su bardağı su koyarak kaynatmaya başlayın. Kireç kaymaklı kabak tatlınız beş dakika kaynadıktan sonra ılımaya bırakın ve ılıdıktan sonra kabakları içerisine atın. Şerbet ılıdıktan sonra kabakları içerisine atmamızın sebebi çıtır çıtır olması içindir. Tekrar ocağın altını açarak kaynatın. Şerbet kaynamaya başlayınca ocağın altını kısarak çok kısık ateşte 2,5 saat kaynatın. Kabaklarınız hazır hale geldikten sonra ocaktan indirin ve soğumaya alın. Soğuduktan sonra borcama koyup buzdolabına kaldırın. Bir müddet soğuduktan sonra üzerine ceviz içi serperek servis edebilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 02.02.2015 00:56:46

Kireç Kaymaklı Kabak Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kireç Kaymaklı Kabak Tatlısı"

nuran

denedim çok güzel oldu öneririm helede kaymak koyunca apayrı bi güzellik oldu

2015-01-07

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabak Tatlısı

Bal Kabak Tatlısı, ilk duyulduğunda insanlara farklı gelen bu lezzet, tüketildikten sonra vazgeçilmeyen tatlılar arasında yer almaktadır. Özellikle diğer tatlılardan pek hoşnut kalmayan kişiler için de önerilen tatlılar arasında y...

Kirece Yatırılmış Kabak Tatlısı

Kirece Yatırılmış Kabak Tatlısı, Kirece yatırılmış kabak tatlısı Akdeniz bölgesine, özellikle de Hatay Antakya yöresine ait, oldukça lezzetli bir tatlı çeşididir. Normal kabak tatlısından farkı dışının çıtır çıtır oluşudur. Bizl...

Kabak Tatlısı Tahinli

Kabak Tatlısı Tahinli, Şüphesiz herkesin beğeni ile yediği, hayatında vazgeçilemez olan tatlılardan biri bal kabak tatlısıdır. Yazın gelişi ile hafif tatlı arzulayanların da en başta tercih ettikleri tatlı Kabak Tatlısı Tahinlidir...

Hatay Usulü Kabak Tatlısı

Hatay Usulü Kabak Tatlısı, Hatay usulü kabak tatlısının tarifi diğer kabak tatlısı yapımına göre çok daha farklıdır. Bu tatlıyı yapmak için sönmemiş kireç içine yatırılan hazırlanan ve oldukça ustalık gerektiren bir tatlı türüdür....

Kireçte Kabak Tatlısı

Kireçte kabak tatlısı, kireçte kabak tatlısı Antakya yöresine ait bir tatlıdır. Kireçte kabak tatlısının özelliği adından da belli olduğu gibi kireçle yapılmasıdır. Kireç kabağın dışını kıtır kıtır yapar ve kabağa ayrı bir lezzet...

Kabak Tatlısı Pastası

Kabak tatlısı pastası nefis bir lezzete sahip olan, pratik ve şık bir pasta olarak karşımıza çıkmaktadır. Evde pratik bir şekilde hazırlayabilecek olmanız sayesinde çocuklarınıza leziz bir pasta hazırlama olanağına sahip olabilirs...

Fırında Tahinli Kabak Tatlısı

Fırında tahinli kabak tatlısı, Özellikle hafif tatlı severlerin lezzetli bir tatlı ye isteklerini çok güzel lezzetler ile telafi etmelerine yardımcı bir tatlı çeşididir. Bal kabağından yapılan ve tahinle tatlandırılan bu tatlı far...

Pötibörlü Kestaneli Kabak Tatlısı

Pötibörlü Kestaneli Kabak Tatlısı bayanların en çok tercih ettikleri tatlı türleri arasında yer almakla birlikte yapımı oldukça zor olduğundan dolayı sıklıkla yapılan tatlılar arasında yer almıyor. Ancak lezzeti ile hem ailelerine...

Portakallı Kabak Tatlısı

Portakallı Kabak Tatlısı, Meyve Tatlılarının esas gereci olan meyvenin dışında şeker başta olmak üzere süt, kaymak, fındık, badem, badem ezmesi, Antep fıstığı, ceviz, pekmez, tahin, portakal kabuğu rendesi, krema, kremşanti, dondu...

Kabak Tatlısı Oktay Usta

Kabak Tatlısı Oktay Usta en kolay ve güzel bir şekilde kabak tatlısı yapmanıza olanak sağlayan tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Gönül rahatlığı ile deneyebileceğiniz bu tarif sayesinde hem ailenize hem de misafirlerinize rahat...















Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Kabak Tatlısı, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017