kabaktatlisi.gen.tr
Kabak Tatlısı

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar











Bal Kabağı

Bal kabağı oldukça faydalı ve oldukça da lezzetli bir sebze türüdür. Bal kabağının verimli olabilmesi ve lezzetinin yerinde olması için sulak bölgelere ekiliyor olması bilinmektedir. Genellikle bahçe kenarlarına ekilen bal kabağı sulamasının aksatılmaması halinde rekor kıracak kadar büyüklüklere ulaştığı görülmüştür. Çekirdekten yetişmekte olan bal kabağının en küçüğü 2 kg dır ve en büyüğünün ise 766 kg olduğu kayıtlara geçmiştir. Bal kabağının toprağını ve sulama sistemini belirleyip bilinçli yetiştirilmesi sağlanır ise oldukça dikkat çekici boyutlara ulaşabildikleri tespit edilmiştir. Bal kabağı kış ayları geldiğinde pazarlardaki yerini almaktadır. Manavlarda ve süper marketlerde de satılan bal kabağı kış aylarının misafiri gibidir.   

Bal kabağının en bilinen tüketim şekli tatlısıdır. Fırında ya da tencerede pişirilebilen bal kabağı tatlısı oldukça hafif ve oldukça da lezzetli bir tatlı olmaktadır. Bal kabağının yeni yeni keşfedilen bir diğer tüketim türü ise çorbasıdır. Özellikle kış aylarında tüketilen bal kabağının böreklerde de kullanılıyor olması bilinmektedir. Çok eskilerden çocukluğumuzdan hatırladığımız bir pişirme sistemi ise zeytinyağlı ve pirinçli bal kabağı yemeğidir. Hafif tatlı olan bu yemekte her ne kadar eskilerde kalsa da oldukça lezzetlidir ve önerilebilir. Bal kabağının hangi yemeğini ve ya tatlısını yaparsanız yapın sizlere ve de çocuklarınıza çok faydalı olduğunu unutmayın.

Bal kabağının faydalarını sizler için paylaşalım. Balkabağı kanserden korunmak için oldukça başarılı bir sebzedir. Kanser hastalığı ile mücadele edenlere önerilebilmektedir. Özellikle de bağırsakları çalıştırdığı için bağırsak kanseri hastalarına önerilir. Zayıflama programı hazırlayanlarda diyet listelerinin en başına koyabilirler. İçerisinde bulunan bazı özellikleri sayesinde vücutta oluşan şişkinlikleri giderir ve bağırsak sistemine çok iyi gelir. Basur tedavisinde de oldukça faydalı bir sebzedir. Bağırsak sisteminde oluşan bazı mikropları temizleyici özelliğe sahip olan bal kabağı idrar kesesi ve prostat iltihaplanmasının da önüne geçebilmektedir. Kabızlık problemi yaşayanlar içinde ısrarla önerebileceğimiz bir sebzedir.  

Bal kabağının içerisinde mevcut olan beta karoten sayesinde de kalp rahatsızlıklarının önüne geçebildiği belirtilmiştir. Aynı zamanda bulunmaz bir nimet olan bal kabağı insan vücudunda bulunan kasların fonksiyonlarını da geliştirip güçlendirmektedir.

Bal Kabağı

Bazı beyin hastalıklarından korunabilmenin yolu olarak yine bal kabağı önerilmektedir.

Balkabağının cilde iyi geldiği söylenmektedir ve bunun yanı sıra yaşlanmayı da geciktirdiği belirtilmektedir. Bal kabağının böbrekte oluşma ihtimali olan taş ve kum gibi sıkıntılarında önüne geçebildiği söylenmektedir. Bal kabağının bilinen faydaları arasında göze iyi geldiği de belirtilmiştir. Bal kabağının kendisi kadar çekirdekleri de şifa kaynağıdır. Bağırsak kurtlarını dökmede oldukça başarılı olan çekirdeklerini tüketmenin daha birçok bilinen faydası bulunmaktadır. Bal kabağının içerisinde bulunan çinko sayesinde kemiklerde faydalanmaktadır ve aynı zamanda potasyum bakımından da oldukça zengin olan bal kabağı tansiyon hastaları için de önerilmektedir.

 Bal kabağının içerisinde bulunan yararlı maddeler.

  • Karbonhidrat (g)4,59
  • Protein (g)1,10
  • Yağ(g)0,13
  • Sodyum (mg)1,00
  • Kolesterol (mg)0,00
  • Potasyum(mg) 383,00
  • Vitamin A 127,00
  • Vitamin C12,00
  • Demir 0,80

Oldukça şifalı ve bir oka darda lezzetli olan bal kabağı uzun yıllardır insanlar ile beraberdir. Çekirdekten yetişip sofraları süsleyen bal kabağı hakkında bir de uyarı yapmakta oldukça yarar vardır. Genellikle kabuklarını soyma zahmetinden kaçıp kabukları soyulmuş kabakları tercih ederiz fakat şunu bilmeliyiz ki kabukları soyulmuş olan bal kabağı dışarıdan gelebilecek çok sayıda olumsuzluklara maruz kalabilmektedir. Pişirilmeden yıkanıyor olsa bile üzerinde bulunan mikroplardan tamamen arındığı söylenemez. Bal kabağı bizler için bir şifa kaynağı evet yalnız biz onu kabukları soyulmuş vaziyette aldığımız takdirde şifa olmaktan çıkma ihtimalini de göz önünde bulunduralım. Evet, bal kabağının kabukları oldukça zor soyuluyor ve de çok fazla zaman alıyor. Ancak bizler bu nimetten yararlanmak istiyorsak gereğini yapmak hiçte zor olmasa gerek. Ördeğin ambalajı açılmış bir gıdayı alıp evimize yemek üzere getiriyormuşuz. Tabi ki hayır, bal kabağına da aynı şeyleri söyleyebiliriz. En iyi yöntem ambalajı açılmamış yani kabukları soyulmamış olan kabağı alıp tüketmek. Bal kabağının kabuklarını soyma işlemi en fala 30 dakikanızı alacaktır ama sizlere getirisi oldukça fazla olacaktır.

 Bunca vitamini ve faydalı etkenleri içerisinde bulunduran bu sebzeyi kış aylarında tüketmeniz halinde sağlıklı yaşama bir adım atmış olacaksınız.    

Yayınlanma Tarihi : 11.01.2014 04:42:43

Bal Kabağı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Bal Kabağı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabak Tatlısı

Bal Kabak Tatlısı, ilk duyulduğunda insanlara farklı gelen bu lezzet, tüketildikten sonra vazgeçilmeyen tatlılar arasında yer almaktadır. Özellikle diğer tatlılardan pek hoşnut kalmayan kişiler için de önerilen tatlılar arasında y...

Kirece Yatırılmış Kabak Tatlısı

Kirece Yatırılmış Kabak Tatlısı, Kirece yatırılmış kabak tatlısı Akdeniz bölgesine, özellikle de Hatay Antakya yöresine ait, oldukça lezzetli bir tatlı çeşididir. Normal kabak tatlısından farkı dışının çıtır çıtır oluşudur. Bizl...

Kabak Tatlısı Tahinli

Kabak Tatlısı Tahinli, Şüphesiz herkesin beğeni ile yediği, hayatında vazgeçilemez olan tatlılardan biri bal kabak tatlısıdır. Yazın gelişi ile hafif tatlı arzulayanların da en başta tercih ettikleri tatlı Kabak Tatlısı Tahinlidir...

Hatay Usulü Kabak Tatlısı

Hatay Usulü Kabak Tatlısı, Hatay usulü kabak tatlısının tarifi diğer kabak tatlısı yapımına göre çok daha farklıdır. Bu tatlıyı yapmak için sönmemiş kireç içine yatırılan hazırlanan ve oldukça ustalık gerektiren bir tatlı türüdür....

Kireçte Kabak Tatlısı

Kireçte kabak tatlısı, kireçte kabak tatlısı Antakya yöresine ait bir tatlıdır. Kireçte kabak tatlısının özelliği adından da belli olduğu gibi kireçle yapılmasıdır. Kireç kabağın dışını kıtır kıtır yapar ve kabağa ayrı bir lezzet...

Kabak Tatlısı Pastası

Kabak tatlısı pastası nefis bir lezzete sahip olan, pratik ve şık bir pasta olarak karşımıza çıkmaktadır. Evde pratik bir şekilde hazırlayabilecek olmanız sayesinde çocuklarınıza leziz bir pasta hazırlama olanağına sahip olabilirs...

Fırında Tahinli Kabak Tatlısı

Fırında tahinli kabak tatlısı, Özellikle hafif tatlı severlerin lezzetli bir tatlı ye isteklerini çok güzel lezzetler ile telafi etmelerine yardımcı bir tatlı çeşididir. Bal kabağından yapılan ve tahinle tatlandırılan bu tatlı far...

Pötibörlü Kestaneli Kabak Tatlısı

Pötibörlü Kestaneli Kabak Tatlısı bayanların en çok tercih ettikleri tatlı türleri arasında yer almakla birlikte yapımı oldukça zor olduğundan dolayı sıklıkla yapılan tatlılar arasında yer almıyor. Ancak lezzeti ile hem ailelerine...

Portakallı Kabak Tatlısı

Portakallı Kabak Tatlısı, Meyve Tatlılarının esas gereci olan meyvenin dışında şeker başta olmak üzere süt, kaymak, fındık, badem, badem ezmesi, Antep fıstığı, ceviz, pekmez, tahin, portakal kabuğu rendesi, krema, kremşanti, dondu...

Kabak Tatlısı Oktay Usta

Kabak Tatlısı Oktay Usta en kolay ve güzel bir şekilde kabak tatlısı yapmanıza olanak sağlayan tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Gönül rahatlığı ile deneyebileceğiniz bu tarif sayesinde hem ailenize hem de misafirlerinize rahat...















Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Kabak Tatlısı, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017