kabaktatlisi.gen.tr
Kabak Tatlısı

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar











Kireçli Kabak Tatlısı

Kireçli kabak tatlısı hiçte kolay  yapılan bir tatlı türü değildir. Biraz zahmet ve emek ister ama yemesi oldukça keyiflidir. Kireçte kabak tatlısı yapmayı düşünüyorsanız bir önceki günden hazırlığınızı yapmalısınız. Kabağı kireçte ne kadar çok bekletirseniz o kadar çıtır çıtır ve dış yüzeyi cam gibi olur. Kireçte yapılan kabak tatlısı fırında yapılanlara göre görsel olarak da çok farklıdır. Fırında yapılan kabak tatlısı mat bir renk alırken kireçte yapılan kabak tatlısının rengi saydam bir hal alıyor. Şunu da belirtelim ki kabak tatlınızın lezzetli olması birazda sizin maharetinizin dışında kabağın tatlı ve kaliteli olmasına bağlıdır. Şimdi nefis bir kabak tatlısının tarifine geçelim.

Kireçte Kabak Tatlısının Malzemeleri
  • Soyulmuş halde bir kg kabak tatlısı
  • 5 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu veya çeyrek limonun sıkılmış suyu
  • 6 su bardağı su
  • 300 gram sönmemiş kireç

Kireçte Kabak Tatlısının Tarifi

İlk olarak kireç kaymağını hazırlıyoruz. 300 gram sönmemiş kireci bir cam kavanoz içerisine koyarak üzerini örtecek kadar suyla dolduralım. Kabak tatlısını yapacağımız günün bir önceki akşamı bu işlemi yapıyoruz. Gece boyunca kireç suyun içerisinde kalacak ve sabaha kadar kireç kaymağı oluşacak. Aldığınız kirecin taze olmasına dikkat edin. Çünkü taze kireç suya girer girmez sönmeye başlar ve çözülür. Kireciniz bayatsa çok yavaş çözülür.

Sabah olduğunda kavanoz içerisinde çözülmüş kirecin üzerinde kireç kaymağının biriktiğini göreceksiniz. Bu kaymağı bir kepçe ile yavaşça alıp bir kap içerisine koyun. Suyu bulandırmadan yavaşça almanız çok önemlidir. Sonra kabağınızı karpuz dilimi şeklinde soyarak yıkayın ve kireç kaymağının içerisine atın. Tüm kabakların kireç kaymağının içerisine batması önemlidir.

Kireçli Kabak Tatlısı

Şayet bir kısmı yukarı çıkarak batmıyorsa üzerine bir ağırlık koyarak kireç kaymağının içerisine bandırabilirsiniz. Kabaklar bu kaymak içerisinde en az 12 saat beklemelidir. 12 saatten az bekletirseniz istediğiniz sonucu alamazsınız. 12 saatten fazla bekletirseniz kabakların dışı daha saydam ve çıtır çıtır olur. En iyi sonuç veren süre 12-16 saat arası bekletmektir.

Kabaklarınız hazır hale geldikten sonra kireç kaymağından çıkarın ve en az 4-5 defa ayrı suda yıkayarak kireçlerden arındırın. Ardından bir kap içerisine çeşme suyu koyarak kabakları içerisine bandırın ve en az bir saat çeşme suyunda bekletin. Bu işlemi kabağın kireçlerinden arınması için yapıyoruz. Bekleme esnasında bir tencere içerisine 6 su bardağı su ve 5 su bardağı şekeri karıştırarak 5 dakika kaynatın. Ardından çeyrek limonun suyunu sıkarak bir iki dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan indirin ve soğumaya bırakın.

Bir saat geçtikten sonra kabakları sudan çıkararak bir defa daha yıkayın ve ılımış şerbetin içerisine bırakın. Şerbetin altını açarak tekrar kaynatmaya başlayın. En az 2,5-3 saat kaynayacaktır. Bu esnada zaman zaman üstte kalan kabakların üzerine bastırarak şerbetin içerisine bulanmasını sağlayın. Bu süre sonunda rengi şeffaf bir hal alacaktır. Kireçte kabak tatlınız hazır hale geldikten sonra ocaktan alarak bir maşa yardımıyla karpuz dilimi şeklindeki kabakları tek tek çıkararak bir bor cam içerisine alın ve soğumaya bırakın. Kireçte kabak tatlınız soğuduktan sonra buzdolabına koyabilirsiniz. Servis edeceğiniz zaman üzerine çekilmiş ceviz serpiştirip servis edebilirsiniz. Bu tatlının yapılışı oldukça zahmetli olmasına rağmen nefis bir tadıyla ikram ettiğiniz kişiler kesinlikle çok beğenecektir.

Yayınlanma Tarihi : 02.02.2015 01:08:48

Kireçli Kabak Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kireçli Kabak Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabak Tatlısı

Bal Kabak Tatlısı, ilk duyulduğunda insanlara farklı gelen bu lezzet, tüketildikten sonra vazgeçilmeyen tatlılar arasında yer almaktadır. Özellikle diğer tatlılardan pek hoşnut kalmayan kişiler için de önerilen tatlılar arasında y...

Kirece Yatırılmış Kabak Tatlısı

Kirece Yatırılmış Kabak Tatlısı, Kirece yatırılmış kabak tatlısı Akdeniz bölgesine, özellikle de Hatay Antakya yöresine ait, oldukça lezzetli bir tatlı çeşididir. Normal kabak tatlısından farkı dışının çıtır çıtır oluşudur. Bizl...

Kabak Tatlısı Tahinli

Kabak Tatlısı Tahinli, Şüphesiz herkesin beğeni ile yediği, hayatında vazgeçilemez olan tatlılardan biri bal kabak tatlısıdır. Yazın gelişi ile hafif tatlı arzulayanların da en başta tercih ettikleri tatlı Kabak Tatlısı Tahinlidir...

Hatay Usulü Kabak Tatlısı

Hatay Usulü Kabak Tatlısı, Hatay usulü kabak tatlısının tarifi diğer kabak tatlısı yapımına göre çok daha farklıdır. Bu tatlıyı yapmak için sönmemiş kireç içine yatırılan hazırlanan ve oldukça ustalık gerektiren bir tatlı türüdür....

Kireçte Kabak Tatlısı

Kireçte kabak tatlısı, kireçte kabak tatlısı Antakya yöresine ait bir tatlıdır. Kireçte kabak tatlısının özelliği adından da belli olduğu gibi kireçle yapılmasıdır. Kireç kabağın dışını kıtır kıtır yapar ve kabağa ayrı bir lezzet...

Kabak Tatlısı Pastası

Kabak tatlısı pastası nefis bir lezzete sahip olan, pratik ve şık bir pasta olarak karşımıza çıkmaktadır. Evde pratik bir şekilde hazırlayabilecek olmanız sayesinde çocuklarınıza leziz bir pasta hazırlama olanağına sahip olabilirs...

Fırında Tahinli Kabak Tatlısı

Fırında tahinli kabak tatlısı, Özellikle hafif tatlı severlerin lezzetli bir tatlı ye isteklerini çok güzel lezzetler ile telafi etmelerine yardımcı bir tatlı çeşididir. Bal kabağından yapılan ve tahinle tatlandırılan bu tatlı far...

Pötibörlü Kestaneli Kabak Tatlısı

Pötibörlü Kestaneli Kabak Tatlısı bayanların en çok tercih ettikleri tatlı türleri arasında yer almakla birlikte yapımı oldukça zor olduğundan dolayı sıklıkla yapılan tatlılar arasında yer almıyor. Ancak lezzeti ile hem ailelerine...

Portakallı Kabak Tatlısı

Portakallı Kabak Tatlısı, Meyve Tatlılarının esas gereci olan meyvenin dışında şeker başta olmak üzere süt, kaymak, fındık, badem, badem ezmesi, Antep fıstığı, ceviz, pekmez, tahin, portakal kabuğu rendesi, krema, kremşanti, dondu...

Kabak Tatlısı Oktay Usta

Kabak Tatlısı Oktay Usta en kolay ve güzel bir şekilde kabak tatlısı yapmanıza olanak sağlayan tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Gönül rahatlığı ile deneyebileceğiniz bu tarif sayesinde hem ailenize hem de misafirlerinize rahat...















Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Kabak Tatlısı, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017