kabaktatlisi.gen.tr
Kabak Tatlısı

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar











Antakya Kabak Tatlısı

Antakya kabak tatlısı evde hazırlaması en keyifli olan tatlılar arasında değerlendirilmektedir. Biraz zahmetli olsa da çok sevilen ve beğenilerek yenilen bir tatlı olması sebebi ile tatlı seçimlerinizi bu şerbetli tatlı türünden yana kullanmanız doğru bir seçim olacaktır. Bu tatlının bir diğer adı da "kireçte kabak tatlısı" olarak karşımıza çıkar. 

Antakya Kabak Tatlısı Malzemeleri
  • 2,5 kilo bal kabağı
Kireçli su için;
  • 1 kase sönmemiş kireç
  • 4 litre su
Şerbet için;
  • 6 su bardağı şeker
  • 7 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Antakya Kabak Tatlısı Hazırlanışı

İlk olarak sönmemiş kirecin 4 litre su içerisinde bir gün öncesinden bekletilmesi gerekmektedir. Derin bir kapta olması çok daha iyi olacaktır. Bu kadar uzun süre bekletilen sönmemiş kirecin suyunun daha berrak olduğunu görebilirsiniz. Böylece kireçli su ertesi gün daha kullanışlı bir şekilde kullanılacaktır. zamanınız yoksa daha kısa süre de bekletebilirsiniz.

Bal kabağının kabuklarını soyuyoruz ve çekirdeklerini temizliyoruz. Yıkayıp karpuz dilimi gibi parçalara ayırıyoruz. Bekletmiş olduğumuz kireçli suyu fazla sarsmadan dibindeki kireçler suyu tekrar bulandırmadan başka derin bir kaba alıyoruz.
Antakya Kabak Tatlısı

Bunu da eğerek değil üzerinden alarak yapmanız daha doğru olur. Duru suyun içerisine karpuz dilimleri şeklinde kesmiş olduğumuz kabakları koyuyoruz. Bu kabakların suda 18 saat boyunca beklemesi gerekir. Böylece dış yüzeyi daha sert olacaktır. Dilerseniz daha uzun süre de bekletebilirsiniz.

Kireçli suda bekletilmiş kabakları sudan çıkardıktan sonra 5 ya da 6 kez duru sudan geçiriyoruz. Daha sonra bir saat kadar da duru suda bekletiyoruz. Sonra da bu sudan çıkardığımız dilimleri birkaç yerinden deliyoruz. Delik açma işi bittikten sonra şerbetimizi hazırlıyoruz. İlk olarak su ve şekeri karıştırıp tencerede 5 dakika kaynatıyoruz. Daha sonra kabaklarımızı derin bir tencereye koyup şerbeti kabakların üzerine döküyoruz. Eğer kabakların üzeri tamamen şerbetle kapanmazsa kabak dilimlerini daha küçük hale getiriyoruz. 

Ilık şerbet içerisindeki kabaklarımızı ocağa alıyoruz ve çok kısık ateşte 2 ya da 2,5 saat kadar pişiriyoruz. Şeffaf ve saydam bir görünüme kavuşan Antakya kabak tatlısı üzerine limon tuzunu da koyup bir taşım daha kaynatıyoruz ve şerbetin içinden kabakları bir cam kase içerisine alıyoruz. Dilerseniz yine servis ederken küçük dilimler haline getirebilir ve hatta üzerine tahin döküp ceviz serpiştirerek de servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun...

Yayınlanma Tarihi : 02.2.2015 00:55:53

Antakya Kabak Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Antakya Kabak Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kireçte Kabak Tatlısı

Kireçte kabak tatlısı, kireçte kabak tatlısı Antakya yöresine ait bir tatlıdır. Kireçte kabak tatlısının özelliği adından da belli olduğu gibi kireçle yapılmasıdır. Kireç kabağın dışını kıtır kıtır yapar ve kabağa ayrı bir lezzet...

Kirece Yatırılmış Kabak Tatlısı

Kirece Yatırılmış Kabak Tatlısı, Kirece yatırılmış kabak tatlısı Akdeniz bölgesine, özellikle de Hatay Antakya yöresine ait, oldukça lezzetli bir tatlı çeşididir. Normal kabak tatlısından farkı dışının çıtır çıtır oluşudur. Bizl...

Bal Kabak Tatlısı

Bal Kabak Tatlısı, ilk duyulduğunda insanlara farklı gelen bu lezzet, tüketildikten sonra vazgeçilmeyen tatlılar arasında yer almaktadır. Özellikle diğer tatlılardan pek hoşnut kalmayan kişiler için de önerilen tatlılar arasında y...

Hatay Usulü Kabak Tatlısı

Hatay Usulü Kabak Tatlısı, Hatay usulü kabak tatlısının tarifi diğer kabak tatlısı yapımına göre çok daha farklıdır. Bu tatlıyı yapmak için sönmemiş kireç içine yatırılan hazırlanan ve oldukça ustalık gerektiren bir tatlı türüdür....

Kabak Tatlısı Tahinli

Kabak Tatlısı Tahinli, Şüphesiz herkesin beğeni ile yediği, hayatında vazgeçilemez olan tatlılardan biri bal kabak tatlısıdır. Yazın gelişi ile hafif tatlı arzulayanların da en başta tercih ettikleri tatlı Kabak Tatlısı Tahinlidir...

Kabak Tatlısı Pastası

Kabak tatlısı pastası nefis bir lezzete sahip olan, pratik ve şık bir pasta olarak karşımıza çıkmaktadır. Evde pratik bir şekilde hazırlayabilecek olmanız sayesinde çocuklarınıza leziz bir pasta hazırlama olanağına sahip olabilirs...

Fırında Tahinli Kabak Tatlısı

Fırında tahinli kabak tatlısı, Özellikle hafif tatlı severlerin lezzetli bir tatlı ye isteklerini çok güzel lezzetler ile telafi etmelerine yardımcı bir tatlı çeşididir. Bal kabağından yapılan ve tahinle tatlandırılan bu tatlı far...

Pötibörlü Kestaneli Kabak Tatlısı

Pötibörlü Kestaneli Kabak Tatlısı bayanların en çok tercih ettikleri tatlı türleri arasında yer almakla birlikte yapımı oldukça zor olduğundan dolayı sıklıkla yapılan tatlılar arasında yer almıyor. Ancak lezzeti ile hem ailelerine...

Kireç Suyunda Kabak Tatlısı

Kireç Suyunda Kabak Tatlısı, Kireç suyunda kabak tatlısı Antakya' nın yöresel bir tatlısıdır. Bal kabağının kireçli su da beklemesini hayal etmiştim. Ancak yapılan işlemlerin zahmetini hayretler içinde izleyince tadına bakmak için...

Diyet Kabak Tatlısı

Diyet Kabak Tatlısı, Kabak tatlısı bal kabağı kullanılarak yapılan oldukça lezzetli fakat bir o kadarda yüksek kalorili bir tatlı türüdür. Bal kabağının en bilinen tüketim şekli tabiki de tatlısıdır. Bal kabağı tek başına kalorili...















Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Kabak Tatlısı, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017