kabaktatlisi.gen.tr
Kabak Tatlısı

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar











Kıtır Kabak Tatlısı

Kıtır Kabak Tatlısı, Büyük bir beğeni toplayan kıtır kabak tatlısının asıl özelliği kireçli suda bekletilmiş olmasıdır. Kireçte bekleyen bu tatlının tadına doyamayacaksınız. Ancak yapması ne kadar zahmetli ise yemesi de bir o kadar mükemmeldir. Yediğiniz bu tatlının damağınızda kalan lezzetini unutamayacaksınız. Eminim Bu tarifi yaptıktan sonra yemek kitabınızın en güzel köşesin de yer alacaktır. 

Kıtır Kabak Tatlısı Malzemeleri 
  • 1 kilo bal kabağı 
  • 5 su bardağı şeker
  • 6 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı dut pekmezi 
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 300 gram sönmemiş kireç
  • 3 litre su
  • isteğe bağlı olarak ceviz
Kıtır Kabak Tatlısı Hazırlanışı 

Kıtır Kabak Tatlısı, Öncelikle sönmemiş kirecin kaymağını hazırlamak için derin ve geniş bir kaba 300 gram sönmemiş kireci ve 3 litre suyu döküyoruz. Kireçlerin çözülmesi ve dibe çökmesi için bir gece beklenilmelidir. Sönmemiş kireç tazeyse kabarır. Hemen çözülür. Ancak bayat olan kireç suyun içinde patlamaya başlar. Bu nedenle kireçten uzak durmak gerekir. Bayat olsa bile sönmemiş kireci kullanabilirsiniz. Tek farkı bayat olan daha geç çözülür. Ancak geçte olsa çözülür. Bir gece bekledikten sonra suyu dağıtmadan kireçli suyun üzerinde olunca ince tabaka oluşan kaymak yavaşça alınır ve başka bir kaba boşaltılır. Su dağılmadan bu işleme devam edilir. 

Kıtır Kabak Tatlısı, Bal kabaklarını hazırlamak için kalın olan kabuklarını soyun ve daha sonra karpuz dilimler gibi dilimleyin.
Kıtır Kabak Tatlısı

Dilimlerin kalın olması gerekir. İçinin yumuşak olması için yoksa kirece koyduğumuz anda sertleşir ve yemek zor olur. Bal kabaklarını kirecin kaymağını aldığımız suyun içine atın. Suyun Bal kabaklarının üzerine geçmesi lazım. Suyun üst yüzeye çıkması için bir ağırlık koyabilirsiniz. Ben kireçli suda 16 saat beklettim. Kabakları daha az sürede bekletmeyin çünkü istediğimiz sertlikte olmaz. Daha sonra kabakları dört ve ya beş kere yıkayıp durulayın. Bir saat normal suda bekletin. Bu süreç bal kabaklarının kireçten iyice arınması için önemlidir. Beklerken bal kabağının şerbetini hazırlayabilirsiniz. 

Kıtır kabak tatlısı şerbeti için, derin bir kaba beş su bardağı şekeri ve 6 su bardağı suyu döküp kaynatıyoruz. 5-6 dakika kaynatın. İçine kaşığı dut katıp karıştırın ve ılık olması için bekleyin. Kabakları suyun içinden çıkarın tekrar yıkayın ve kürdan yardımı ile bir kaç yerden delip ılık olan şerbetin içine atın. Şerbetin bal kabaklarının üzerini geçmesi gerekir. Ocağa alın ve kaynatın. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve kevgirle bütün bal kabaklarını şerbete gömmek için ara ara karıştırın. Bu şekilde yaklaşık olarak 2-2.5 saatte pişecektir. Bu süre zarfında çok şeffaf bir görünüm alacak bal kabakları ve reçel kıvamına gelince limon tuzunu atın. Bir ya da iki dakika daha böyle pişirdikten sonra altını kapatın. Sıcakken cam bir kavanozda saklarsanız çok uzun zaman saklayabilirsiniz. Servis etmek için ince dilimleyip servis tabağına alın ve üzerini ceviz ile süsleyin....

Yayınlanma Tarihi : 22.8.2016 11:00:06

Kıtır Kabak Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kıtır Kabak Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabak Tatlısı

Bal Kabak Tatlısı, ilk duyulduğunda insanlara farklı gelen bu lezzet, tüketildikten sonra vazgeçilmeyen tatlılar arasında yer almaktadır. Özellikle diğer tatlılardan pek hoşnut kalmayan kişiler için de önerilen tatlılar arasında y...

Kireçte Kabak Tatlısı

Kireçte kabak tatlısı, kireçte kabak tatlısı Antakya yöresine ait bir tatlıdır. Kireçte kabak tatlısının özelliği adından da belli olduğu gibi kireçle yapılmasıdır. Kireç kabağın dışını kıtır kıtır yapar ve kabağa ayrı bir lezzet...

Hatay Usulü Kabak Tatlısı

Hatay Usulü Kabak Tatlısı, Hatay usulü kabak tatlısının tarifi diğer kabak tatlısı yapımına göre çok daha farklıdır. Bu tatlıyı yapmak için sönmemiş kireç içine yatırılan hazırlanan ve oldukça ustalık gerektiren bir tatlı türüdür....

Kirece Yatırılmış Kabak Tatlısı

Kirece Yatırılmış Kabak Tatlısı, Kirece yatırılmış kabak tatlısı Akdeniz bölgesine, özellikle de Hatay Antakya yöresine ait, oldukça lezzetli bir tatlı çeşididir. Normal kabak tatlısından farkı dışının çıtır çıtır oluşudur. Bizl...

Kabak Tatlısı Tahinli

Kabak Tatlısı Tahinli, Şüphesiz herkesin beğeni ile yediği, hayatında vazgeçilemez olan tatlılardan biri bal kabak tatlısıdır. Yazın gelişi ile hafif tatlı arzulayanların da en başta tercih ettikleri tatlı Kabak Tatlısı Tahinlidir...

Fırında Tahinli Kabak Tatlısı

Fırında tahinli kabak tatlısı, Özellikle hafif tatlı severlerin lezzetli bir tatlı ye isteklerini çok güzel lezzetler ile telafi etmelerine yardımcı bir tatlı çeşididir. Bal kabağından yapılan ve tahinle tatlandırılan bu tatlı far...

Kabak Tatlısı Pastası

Kabak tatlısı pastası nefis bir lezzete sahip olan, pratik ve şık bir pasta olarak karşımıza çıkmaktadır. Evde pratik bir şekilde hazırlayabilecek olmanız sayesinde çocuklarınıza leziz bir pasta hazırlama olanağına sahip olabilirs...

Karamelli Kabak Tatlısı

Karamelli Kabak Tatlısı, ülkemizde özellikle Antalya, Aydın, Bartın, Bursa, İstanbul gibi illerimizde çok daha fazla yapılan bir tatlı çeşididir. Kabak tatlısı özellikle kış aylarının vazgeçilmez tatlıları arasında yer almaktadır....

Antalya Kabak Tatlısı

Antalya Kabak Tatlısı; Geleneksel Türk tatlıları arasında bulunan kabak tatlısı hem lezzetli hemde hafif olması sebebiyle tercih edilen, ana malzemesi kabak olması sebebiyle sağlıklı olan bir tatlıdır. Kabak tatlısı tatlı denince...

Diyet Kabak Tatlısı

Diyet Kabak Tatlısı, Kabak tatlısı bal kabağı kullanılarak yapılan oldukça lezzetli fakat bir o kadarda yüksek kalorili bir tatlı türüdür. Bal kabağının en bilinen tüketim şekli tabiki de tatlısıdır. Bal kabağı tek başına kalorili...















Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Kabak Tatlısı, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018