Karbonat kullanarak kabak tatlısı nasıl yapılır?

Geleneksel kabak tatlısına farklı bir dokunuş getiren bu tarif, karbonatın eşsiz katkısıyla hem görsel hem de lezzet açısından mükemmel sonuçlar vaat ediyor. Kabakların ideal kıvamda yumuşaması ve berrak bir görünüm kazanması için önemli ipuçları içeren bu rehber, tatlı kültürümüzdeki yaratıcı yaklaşımları gözler önüne seriyor.

19 Kasım 2025

Karbonatlı Kabak Tatlısı Tarifi


Malzemeler:

  • 2 orta boy kabak (yaklaşık 1 kg)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı ceviz içi (üzeri için)
  • 250 ml sıvı krema veya kaymak (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Kabakları yıkayıp soyun, uzunlamasına dörde bölün ve çekirdekli kısımlarını temizleyin
  • Kabak dilimlerini geniş bir tencereye dizin
  • Üzerine şekeri ve suyu ekleyin
  • Karbonatı 1 yemek kaşığı suyla eriterek tencereye ekleyin
  • Orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin
  • Pişen kabakları bir kevgirle alarak şerbetinden ayırın
  • Soğuyan kabakları servis tabağına dizin
  • Üzerine dövülmüş ceviz serpin
  • İsterseniz sıvı krema veya kaymakla servis yapın

Karbonatın İşlevi:


  • Kabakların daha hızlı yumuşamasını sağlar
  • Tatlının renginin daha berrak ve parlak olmasına yardımcı olur
  • Kıvamın daha iyi olmasını sağlar

Püf Noktaları:

  • Karbonatı fazla kullanmamaya dikkat edin, tadı etkileyebilir
  • Kabaklar çok pişerse dağılabilir, kontrollü pişirin
  • Şerbetin kıvamı için kabaklar piştikten sonra şerbeti ayrıca kaynatıp koyulaştırabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;